Barbecue-accessoires

kiezen
Sorteer op
  • Pagina 1 / 3
56 Resultaten voor "Barbecue-accessoires"
Filter en sorteer
  • Pagina 1 / 3

Barbecue-accessoires


Barbecue accessoires voor afwisselend barbecueën

Vlees en worstjes op een rooster leggen is de conventionele manier van barbecueën. Met sommige artikelen uit de categorie barbecue accessoires zorg je bij de volgende party voor enthousiasme bij je gasten. Met de juiste hulpmiddelen lukt het je niet alleen om vlees, maar ook groente, fruit en andere levensmiddelen op de barbecue te bereiden. Een vereiste voor het zo goed mogelijk gebruiken van de accessoires is een goede barbecue op houtskool of gas. Hierna lees je welke accessoires er voor de barbecue bestaan en waarvoor ze bedacht zijn.

Welke traditionele accessoires zijn er?

De accessoires voor het voorbereiden van voedsel met de barbecue zijn in de noodzakelijke stappen te onderscheiden: Voorbereiding, barbecueën en serveren. Daar komt natuurlijk ook het belangrijke aspect veiligheid bij kijken. Bescherming tegen hitte en brand is met voorrang te behandelen. Nog voordat je een houtskoolbarbecue in gebruik neemt, moet een emmer water of brandblusser onder handbereik staan. Gebruik je gas in plaats van houtskool, mag de energiebron evenmin een bron van gevaar zijn.

Voor de voorbereiding van de grillwaren heb je een voldoende grote snijplank, scherpe messen en meerdere schalen nodig. Als je saus of marinade wilt gebruiken heb je en siliconen kwast nodig. De minimum uitrusting voor het eigenlijke barbecueën omvat:

  • Grillrooster
  • Tangen
  • Handschoenen
  • Starter (bij houtskool)

Als je gasten hebt spelen kruiden, sausjes en salade een belangrijke rol. Om verschillende drankjes met glazen te vervoeren en aan te kunnen bieden, is een serveer- of drankenwagen heel geschikt. Serveer de etenswaren op borden die groot genoeg zijn zodat er ook nog plaats over is voor salade en een stuk brood.

Accessoires voor bijzondere etenswaren

Een grillplaat en een viskorf vullen het rooster prima aan. Een viskorf van flexibel draad is in verschillende formaten beschikbaar. Hij maakt het gemakkelijk omdraaien van de te grillen vis mogelijk. Een grillplaat of plancha ontvang je ondertussen al als standaard accessoire bij veel modellen. De meestal van gietijzer of staal vervaardigde plancha heeft een opstaande rand. Het is geschikt voor het bereiden van klein goed en eiergerechten. Een Dutch Oven is een smoor- of kookpan die je direct boven open vuur kunt gebruiken.

Een thermometer maakt het nauwkeurige garen van vlees mogelijk. Spiezen zijn bedacht voor de samenstelling van verschillende groentes en vleessoorten. Wie van gerookt houdt, kan aan rookchips in een smokerbox of aan grillplankjes denken. Je legt het houten plankje met je etenswaren op het grillrooster zodat de aroma van het hout zijn werk kan doen.

De noodzakelijke accessoires kopen

Accessoires die de bovengenoemde minimum uitrusting aanvullen, hangen aan de ene kant van de gekozen barbecue af en aan de andere kant van de gewenste veelzijdigheid van het voedsel. In zoverre je nog bezig bent met de aankoop van je eerste barbecue, kies je voor een model waarbij een omvangrijk aantal accessoires wordt meegeleverd. Wil je een al aanwezig apparaat uitbreiden, moeten de accessoires qua afmetingen en gebruikswijze passen.

FAQ

Is een deksel een zinvolle accessoire?

Een deksel is een goede keuze wanneer je beschermt en indirect wilt grillen.

Moeten rookchips voor gebruik nat gemaakt worden?

Dat is de bedoeling. Laat de rookchips eerst weken zodat ze hun aroma langer afgeven.

Is een plancha van staal of gietijzer beter?

De klassieke plancha is van gietijzer. Artikelen van staal of edelstaal slaan de hitte echter ook goed op en zijn onderhoudsvriendelijker.
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren