14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Afzuigkap-accessoires


Afzuigkap-accessoires - handige, passende reservefilters online bestellen

Filters moeten regelmatig vervangen worden: Dat is nou eenmaal zoals het is, want na verloop van tijd, vooral bij veelvuldig gebruik, is de geplaatste filter verzadigd en doet zijn werk niet meer naar tevredenheid. Dan wordt het toch echt tijd om een nieuwe filter voor je afzuigkap te kopen. Hier vindt je talloze passende vervangende onderdelen en filters in vele gangbare formaten.

De verschillende soorten filters in acht nemen

Filters in een afzuigkap voeren twee taken uit: Aan de ene kant bestrijden ze kookluchtjes, aan de andere kant zuigen ze de in lucht verzamelde vetdeeltjes aan, zodat ze geen vetlaagje kunnen vormen op de aanwezige meubels en oppervlaktes. Beide filters moeten regelmatig gereinigd en naar behoefte, wanneer ze opgebruikt zijn, moeten worden vervangen.

Het actieve koolfilter van de afzuigkap bekommert zich om de bestrijding van luchtjes. Daarbij worden de natuurlijke, geurneutraliserende eigenschappen van actief kool ingezet - wat bovendien een natuurlijke stof is. Het filter is goed herkenbaar door het zwarte oppervlakte, wat een natuurlijk resultaat is van de gebruikte actieve kool. Normaal gesproken wordt een actief koolfilter minimaal eens per jaar vervangen.

Het vetfilter van de afzuigkap neutraliseert daarentegen vetdeeltjes in de lucht en bindt ze. Hierdoor kunnen ze niet ongestoord op allerlei oppervlaktes terechtkomen. Bij vetfilters kun je kiezen tussen verschillende materialen:

  • Papier
  • Vlies
  • Metaal

Eenvoudige vetfilters van verbruiksmaterialen, zoals bijvoorbeeld papier, moeten onvermijdelijk regelmatig vervangen worden. Een metalen filter wordt pas vervangen wanneer er aanslag op zit dat er niet meer afgaat of als hij om andere redenen versleten is. Metalen filters worden, in het ideale geval, om de vier weken grondig schoongemaakt en uiterlijk om de zes weken. Dat gaat bij de meeste fabrikanten heel comfortabel in de vaatwasser.

Hier moet je op letten als je een filter voor je afzuigkap wilt kopen

Allereerst het belangrijkste criterium: Het filter moet uiteraard in het apparaat passen. Daar zijn geen normen voor dus je moet ofwel het huidige filter opmeten of je koopt direct een door de fabrikant gespecificeerd reserveartikel - zoals bijvoorbeeld van een fabrikant als Klarstein. Die zijn natuurlijk ook compatibel met afzuigkappen van andere fabrikanten, in zoverre de filters dezelfde grootte hebben. Normaal gesproken gaat het bij filters altijd om rechthoekige, platte artikelen, uitzonderingen daargelaten.

De kleur van het filter is een ander kenmerk dat in de praktijk echter geen noemenswaardige rol speelt, daar je het filter sowieso niet ziet. Er zijn varianten in zilver/grijs, zwart of wit. Je kunt hier online door ons assortiment filters voor afzuigkappen bladeren, de passende artikelen uitzoeken en ze heel comfortabel bij je thuis laten bezorgen!

FAQ

Hoe weet je of je filter versleten is?

Als luchtjes nog lang in de keuken blijven hangen, ondanks dat je de afzuigkap ingeschakeld had, of je na het braden van vlees overal een vetlaagje op ontdekt, is het filter hoogstwaarschijnlijk versleten - dan moet hij worden vervangen zodat de afzuigkap efficiënt kan blijven werken.

Waarom is een actief koolfilter zo goed voor de afzuigkap?

Door de actieve kool kan de luchtcirculatie gereduceerd worden. Er hoeft dus minder lucht afgevoerd te worden om dezelfde hoeveelheid geurdeeltjes te neutraliseren.

Hoe maak je het vetfilter van de afzuigkap schoon?

Met een krachtig reinigingsmiddel in de vaatwasser of alternatief met de hand en een voldoende efficiënt spoelmiddel. Het is aan te raden het filter van tevoren in heet water te laten weken.
Naar boven