Airconditioning

kiezen
Sorteer op
  • Pagina 1 / 7
129 Resultaten voor "Airconditioning"
Filter en sorteer
  • Pagina 1 / 7
Airconditioning

Airconditioners voor aangename temperaturen in de zomer

Hoe mooi de zomer ook is, een airconditioner zal snel en effectief hulp bieden wanneer de dagen extreem warm zijn en de nachten niet veel koeler. Het verlaagt de temperatuur in de woonkamer en slaapkamer. De 'airco' aankoopoptie is ook ideaal voor op kantoor.

Electronic star biedt een verscheidenheid aan modellen aan - van de effectieve airconditioning voor thuis tot de mobiele airconditioning die perfect geschikt is voor gebruik in een caravan, op vakantie en bij een woon- of weekendhuisje. Wie een ruimte wil koelen, moet letten op de gebruikte techniek, het mechanisme en het energieverbruik. Wij hebben een verscheidenheid aan airconditioningsystemen voor verschillende toepassingen.

Airconditioning unit voor thuis of op de werkplek

Airconditioners kunnen permanent worden geïnstalleerd, zoals het geval is bij split airconditioners. Mono-units, die slechts uit één onderdeel bestaan, zijn ook verkrijgbaar. Bovendien zijn er airconditioners die een ruimte zowel kunnen verwarmen als koelen. Er zijn ook draagbare, kleine airconditioners en airconditioners zonder slangen. Verdere verschillen zijn te vinden in de prestaties en de prijs. Het rendement moet altijd gebaseerd zijn op hoe groot de ruimte is. Dit is de beste manier om het koeleffect en het stroomverbruik in balans te brengen: als het rendement te laag is, zal de thuisairconditioner niet het gewenste effect leveren.

Wat zijn airco split units?

Een split airconditioner bestaat uit twee units. De binnenunit zuigt de binnenlucht aan en filtert en koelt deze. De tweede unit bevat de koelmiddelcompressor en is buiten gemonteerd. Een slang verbindt beide units met elkaar. De componenten moeten worden gemonteerd en de installatie moet worden uitgevoerd door een specialist.

De voordelen van split airconditioningsystemen zijn de uitstekende koelprestaties en het lage geluidsniveau. Zo kan de kamertemperatuur op een constant niveau worden gehouden. Split airconditioners zijn minder geschikt voor verwarming omdat het stroomverbruik in dit geval relatief hoog is. Split airconditioners zijn ook verkrijgbaar in een mobiele uitvoering, maar deze vorm komt maar zelden voor.

Bij een mono-unit zit de koelcompressor in de unit. Dit type airconditioner is uitgerust met een slang die door het gekantelde raam naar buiten loopt en de warme binnenlucht afvoert. De slang kan ook door een muuropening gaan als dit ter plaatse mogelijk is. Een deel van de lucht wordt in het apparaat gekoeld en terug de ruimte in geleid. Speciale koelmiddelen zorgen voor koelere binnenlucht. Een airconditioner zonder slang zou de warme lucht niet via een afvoerslang naar buiten leiden.

Mobiele airco

Als de airconditioner mobiel is, kunt u hem eenvoudig overal monteren. Grotere units zijn beweegbaar en kleinere units zijn gemakkelijk te dragen. Mobiele airconditioningsystemen zijn daarom overal inzetbaar. Dit is erg handig als u de units niet permanent wilt installeren. In een gehuurd appartement is de installatie niet altijd toegestaan, en in het geval dat het is toegestaan, is het duurder.

Hoeveel elektriciteit verbruikt een centrale airconditioner?

Het stroomverbruik is minstens zo belangrijk als de aankoopprijs, omdat er bij elk gebruik kosten ontstaan. Het stroomverbruik wordt berekend in kilowatt per uur. Split-units verbruiken minder stroom dan mobiele airconditioners. Maar het hangt ook af van hoe vaak de airconditioner wordt gebruikt.

Electronic star heeft voor elke behoefte de juiste airconditioners - van split-units en mobiele airconditioningsystemen tot luchtkoelers zonder slangen. Kijk in alle rust rond als u uw individuele airconditioner wilt kopen en bestellen!

Ook interessant

3 tips voor het kiezen van een airconditioner

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren