14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Hoogwaardige humidors voor sigarenliefhebbers

Een humidor is voor een sigarenliefhebber altijd een goede aankoop. Zo kunnen hoogwaardige en smaakvolle rookwaren bij optimale temperatuur en luchtvochtigheid worden bewaard. Belangrijk is, dat je kiest voor een humidor die past bij je behoeften en voldoet aan je eisen. We laten je zien welke mogelijkheden er zijn.

De humidor kast in verschillende uitvoeringen

In ons assortiment vindt je humidors in allerlei vormen en maten. Wat alle kasten gemeen hebben is de eenvoudige en goed zichtbare temperatuurregeling en de regeling van de luchtvochtigheid dankzij de goed herkenbare hygrometer. Door de verschillende schuiflades en afmetingen kunnen kleine en grote sigarenverzamelingen veilig en onder de beste omstandigheden worden bewaard. We bieden daarnaast ook een humidor-wijnkoelkastcombinatie aan. Want zowel sigaren als wijnen moeten in een optimale temperatuur bewaard worden. Zo kun je gelijk beide favorieten met een enkel apparaat afdekken en zowel de ruimte als het stroomverbruik optimaliseren. De geschikte sigarenkast biedt ook een ingebouwde verlichting, zodat je je verzameling ook kunt bewonderen zonder een deur te openen. Dit kan het kiezen van de passende sigaar zelfs vereenvoudigen.

Toepassen van de humidor

Naast het professionele gebruik in speciaalzaken, wordt een humidor steeds vaker ook in een thuisomgeving ingezet. Want wie zich voor sigaren interesseert, wil die niet altijd in kleine aantallen bij de vakhandel kopen, maar ook graag binnen de eigen vier muren bewaren. En aangezien sigaren al snel hun smaak verliezen als ze niet correct bewaard worden, moeten ze goed beschermd worden. In een humidor worden sigaren in een optimale temperatuur en luchtvochtigheid bewaard en kunnen dan hun volle aroma ontplooien en bewaren. Als je je favoriet dus ook in grotere hoeveelheden in huis wilt houden, zou je de aanschaf van een humidor in overweging moeten nemen.

Deze humidors kopen is zinvol

Als je zelf graag een flesje wijn open maakt en daarnaast niet gauw nee zegt tegen het genot van een goede sigaar, kun je voor een humidor kiezen die een eigen wijnkoelkast meebrengt. Zo sla je twee vliegen in één klap en kun je profiteren van optimale temperaturen. Als het je eigenlijk alleen maar om de sigaren gaat en een beperkte plaats beschikbaar hebt om voor een hoge kwaliteitsstandaard te zorgen, kies je beter alleen voor de klimaatkast. Deze biedt optimale temperaturen en een gecontroleerde luchtvochtigheid in de gehele binnenruimte.

FAQ

Waarom heeft een humidor altijd schuiflades van cederhout?

Cederhout wordt traditioneel gebruikt in humidors. Het neemt de vochtigheid goed op en zorgt zo voor een gelijkmatige verdeling. Bovendien verdrijft het aroma van het hout tabakswormen en beïnvloedt de smaak van de sigaren positief.

Is de combinatie van een humidor en een wijnkoelkast echt zinvol?

Sterker nog, de combinatie van een humidor en een wijnkoelkast wordt steeds populairder. Dat ligt eraan dat zowel bij sigaren als bij wijnen een goede en professionele opslag aanzienlijk aan het aroma bijdragen. Als je graag wijn drinkt en sigaren rookt, is een dergelijke combinatie dus buitengewoon zinvol.

Kan ik sigaren duurzaam in een humidor bewaren?

Als vuistregel geldt dat je sigaren tot vijf jaar in een humidor kunt bewaren voordat ze aan aroma verliezen.
Naar boven