14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Sandbag

De eisen die aan fitnessapparaten worden gesteld zijn hoog. In het ideale geval maken ze, zowel binnen als buiten, veel oefeningen mogelijk. Betaalbaar moeten ze daarnaast ook nog zijn. Dit heeft allemaal betrekking op een sandbag. Hiermee kun je je training functioneel vormgeven. Ook het coördinatievermogen wordt verbeterd. Het losse vulmateriaal en de steeds veranderende massa bieden een aantal voordelen.

Sandbag krachttraining - effectieve kracht & conditietraining

De powerbag biedt een afwisselende training en helpt je je kracht en uithoudingsvermogen te vergroten. Hiermee kun je waar en wanneer je maar wil mee trainen. Stevige handgrepen met schuimcoating maken heel verschillende oefeningen mogelijk, bijvoorbeeld:

  • Trekken
  • Zwaaien
  • Stoten

Fitnessoefeningen, zoals lunges en kniebuigingen, zijn hiermee te intensiveren. Er is feitelijk nauwelijks een oefening waarbij de bag niet ingezet kan worden. Een eenvoudige zak wordt een veelzijdige trainingstool voor een perfecte full body training.

Sandbag 10 kg

De sandbag van 10 kg is, zoals de naam al zegt, gevuld met een 10 kilo zwaar mengsel: hij is gemaakt van zand en vlokzijde. De schuimbekleding houden hem in vorm en dempen de impact.

Sandbag 20 kg

De sandbag van 20 kg is eveneens gemaakt van zand en vlokzijde, maar het mengsel weegt 20 kilo. Zo kan het gewicht aan de trainingseisen en de conditie worden aangepast. Het is ook mogelijk om de sandbags individueel met water te vullen. door de talrijke variatiemogelijkheden kunnen ze in ieders trainingsschema worden ingebouwd, ongeacht of je beginner of professional bent. Voor beginners is een sandbag van 10 kg geschikt en voor professionals een sandbag van 20 kg. Met de spanwijdte tussen de gewichtsklassen vindt iedereen de juiste mate van belasting.

De voordelen van trainen met een sandbag

Terwijl conventionele gewichten, zoals korte en lange halters, star zijn, overtuigt de powerbag dankzij het losse vulmateriaal door haar flexibiliteit. Aangezien de vulling beweegt, wordt het lichaam er steeds toe gedwongen het evenwicht te bewaren en de bewegingen van het zand te compenseren. Zo worden ook de spieren getraind. Dit maakt een work-out met de sandbag heel dynamisch. Zeker de rompspieren kunnen hiermee beter worden versterkt dan met gewichten. Maar uiteindelijk worden alle spieren aangepakt. Ook vingers en onderarmen profiteren van een regelmatige training. Door de handgrepen en lussen zijn, in tegenstelling tot een work-out met een halter, bijzonder creatieve en effectieve bewegingen mogelijk. En ook de vetverbranding wordt efficiënt gestimuleerd. Het letselgevaar is door het flexibelere vulmateriaal relatief klein.

Sandbag aanschaffen

Thuis, in de tuin of in het park, de sandbag biedt een afwisselende, effectieve en onafhankelijk training voor het verbeteren van kracht en conditie. Verschillende oefeningen zijn ermee mogelijk, zoals trekken, zwaaien, stoten en heffen. De handgrepen waarmee de zakken zijn uitgerust, zorgen voor een perfecte houvast en maken het mogelijk om de training afwisselend vorm te geven. De met zand gevulde zak is in verschillende gewichtsklassen verkrijgbaar. Zo kan de training geheel naar wens worden aangepast. Andere powerbags worden met vloeistof, zoals water, gevuld, om verschillende belastingen te kunnen bieden. Door de veelzijdige bewegingen kunnen de lichaamsbalans, de spieren en vooral de stabiliteit van de romp worden getraind.

Naar boven