14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Sport en plezier moeiteloos combineren: Een trampoline maakt het mogelijk!

Het is niet alleen trendy om een trampoline te hebben, het is ook ontzettend leuk. Maar eerst moet je tussen twee verschillende soorten kiezen. Een klassieke trampoline maakt hoge sprongen en acrobatische figuren mogelijk en dient eerder voor plezier en vertier. Een fitness trampoline, daarentegen, is een echt sporttoestel en kan probleemloos in de eigen woning worden geïnstalleerd voor een functionele training.

De fitness trampoline als sporttoestel

Een sport trampoline biedt verschillende mogelijkheden om het lichaam uitgebreid te trainen en uit te dagen. Alleen al door erop te staan worden de coördinatie en het evenwicht gestimuleerd. Bij het uitvoeren van verschillende oefeningen, moeten niet alleen spieren en pezen hard werken, maar ook het evenwichtsgevoel wordt op de proef gesteld. Daarom moeten ook de ondersteunende spieren een belangrijke bijdrage leveren, wat de hele lichaamstraining op de trampoline alleen maar effectiever maakt. Perfect voor iedereen, die niet allen de benen maar ook de rest van het lichaam wil trainen. Hoe sterk de diverse zones door de training worden gestimuleerd, kan door het kiezen van specifieke oefeningen helemaal zelf worden bepaald en gecontroleerd. Compliceerde staande en vasthoudende oefeningen op de trampoline versterken de gehele spiermassa, terwijl voortdurende huppelsprongen vooral de bloedsomloop stimuleren. Naast het verbeteren van het lichaamsgevoel zorgen regelmatige oefeningen ook voor meer beweeglijkheid. Ook het cardiovasculaire systeem krijgt een flinke boost en kan duurzaam helpen bij afvallen, fit blijven en ontspannen.

Past een trampoline in iedere woning?

Een trampoline kan niet alleen gemakkelijk worden vervoerd, maar zelfs overal neergezet worden waar men zich sportief wil uitleven. Het grote voordeel zit namelijk in het compacte formaat! Natuurlijk kan de trampoline in de zomer of bij mooi weer op het terras of in de tuin worden gezet om tijdens het sporten van het mooie weer te profiteren. In de frisse lucht of met een heerlijk zonnetje is bijna iedereen dubbel zo gemotiveerd. Maar ook als je geen tuin hebt, kun je het toestel probleemloos gebruiken. Omdat bij verschillende oefeningen op de trampoline niet al te hoog hoeft te worden gesprongen en de vering bovendien geen hoge sprongen toestaat, kan bij een doorsnee plafondhoogte moeiteloos binnenshuis worden getraind. Net als bij alle sportieve activiteiten in de eigen woning, moet wel rekening worden gehouden met degene die onder je woont. Hoewel de bewegingen uitgebreid worden gedempt, kan het toch een lichte geluidsoverlast bij de buren veroorzaken. Maar ook in dit geval kan het geluid met een extra trainingsmat op de vloer moeiteloos nog verder worden gereduceerd.

Een fitness trampoline voor de hele familie

Een trampoline stimuleert jong en oud. Kinderen gebruiken het graag als speelgoed en bewegen met speels gemak op het oppervlak. volwassenen profiteren vooral van de hoge sportieve eisen en de mogelijkheid om ingewikkelde oefeningen op één en hetzelfde sporttoestel uit te kunnen voeren. Zonder aan de openingstijden van een sportschool gebonden te zijn! Ongeacht wanneer je vrij bent, de trampoline wacht: 's avonds tijdens het televisiekijken of 's morgens snel een paar oefeningen na het opstaan om de bloedsomloop op gang te brengen. Het handige fitnessapparaat is er altijd klaar voor en maakt sportieve activiteit aantrekkelijk. Een integratie in het alledaagse leven is dus heel eenvoudig! Wie regelmatig oefeningen doet zal al snel merken hoe goed trampoline fitness is voor de conditie en de algehele lichamelijke toestand.

Waar moet bij de aankoop op gelet worden?

Wie een trampoline wil kopen heeft de keuze tussen verschillende modellen. Er zijn er met handgreep en zonder - beide varianten scoren met verschillende voordelen. Bij trampolines met een handgreep zijn veel oefeningen aanzienlijk eenvoudiger uit te voeren wat voor beginners aanbevelenswaardig is. Ook het gewicht speelt een wezenlijke rol. Bij de meeste trampolines vindt je de weergave van het maximaal aantal kilo's waarmee de trampoline mag worden belast. Hieraan dient men zich houden omdat anders de functionaliteit van de trampoline niet kan worden gegarandeerd. Bij Electronic Star vindt je uitsluitend hoogwaardige fitness trampolines, die voldoen aan de hoogst mogelijke eisen. Deze kunnen lang en intensief worden gebruikt en overtuigen door hun goede verende eigenschappen en stabiele montage. Een dergelijk apparaat kan gedurende lange tijd als begeleider dienen en het sporten binnen de eigen vier muren aanzienlijk veraangenamen. Zowel beginners als professionals vinden hier moeiteloos het juiste model - snuffel maar raak!

Naar boven