Stand Up Paddle Boards

kiezen
Sorteer op
  • Pagina 1 / 2
30 Resultaten voor "Stand Up Paddle Boards"
Filter en sorteer
  • Pagina 1 / 2
Stand Up Paddle Boards

Stand Up Paddle Board - voordelig als set met accessoires

Hier vindt je alles voor het staand peddelen: opblaasbare SUP boards in een set met bijpassende peddels en andere accessoires.

Stand up paddling is één van de meest geliefde trend- en vrijetijdssport voor de hele familie geworden. Ongeacht op een meer of een rivier, deze manier van sporten is overal, vaak zelfs vlakbij huis, te doen. Zelfs voor het windsurfen doet de sport niet onder, want er zijn ondertussen ook SUP modellen die kunnen worden veranderd in een surfplank. Ze zijn dus ook geschikt om op de golven te surfen. Het is niet verwonderlijk dat deze sport ondertussen zo geliefd is, want het is verrassend veelzijdig. Daarbij is de manier van voortbewegen niet nieuw, de manier van peddelen, ook wel SUP sport genoemd, gaat terug tot de Polynesische vissers op Hawaii. Ze bewegen zich traditioneel rechtopstaand in hun kano voort.

Stand Up Paddle Board aanschaffen

Het wordt pas echt leuk met de juiste uitrusting. Het SUP board moet bij je eigen voorstellingen en vorderingen passen. In onze shop vindt je boards van gerenommeerde SUP fabrikanten, die voor geavanceerde technologie, goede kwaliteit en duurzaamheid staan. Maar er zijn veel verschillende boards, peddels en ander materiaal. Voor een beginner is het dus nog niet zo simpel om de juiste uitrusting aan te schaffen. We hopen een beetje licht in de duisternis te kunnen brengen om je te helpen het juiste board te vinden.

Opblaasbaar SUP board of hardboard?

Het belangrijkste en doorslaggevende kenmerk van de verkrijgbare SUP's is de constructiewijze. Oorspronkelijk waren er alleen maar solide SUP's, ook wel hardboard genoemd. Net als bij een surfplank zijn ze gemaakt van een vast materiaal en hoeven niet opgepompt te worden. Ze zijn echter in de winter niet zo eenvoudig op te bergen. Ondertussen biedt de markt op opblaasbare boards. Deze worden vandaag de dag het meest verkocht. Eenmaal opgepompt zijn ze verbazingwekkend stevig en hebben vergelijkbare eigenschappen als een hardboard. Het voordeel is dat ze plaatsbesparend in de auto en 's winters in de kelder of op zolder kunnen worden opgeborgen. Opblaasbare boards kunnen zelfs probleemloos mee het vliegtuig in worden genomen. Nadelig is de wat mindere duurzaamheid, in vergelijking met een hardboard, maar dankzij de bijzonder resistente materialen verdragen ook de opblaasbare boards tegenwoordig wel wat.

De peddel

Bij de peddels zijn er alleen optische verschillen. Er wordt eigenlijk alleen onderscheid gemaakt tussen peddels met een variabele lengte (telescopische peddel) en peddels met een vaste lengte. De peddel met variabele lengte is twee- of driedelig en kan beter aan de individuele behoefte worden aangepast. Gefixeerde peddels moeten daarentegen op de juiste lengte aangeschaft worden.

SUP aanschaffen - als set het voordeligst

In onze shop vindt je opblaasbare SUP's van uitstekende kwaliteit in een set met bijpassende peddels en andere SUP accessoires, zoals een hogedrukpomp, een rugzak, een telescopische peddel en een reparatiekit. Met deze handige set heb je gelijk alles, wat je nodig hebt om te beginnen en bespaar je bovendien geld in vergelijking met een individuele aankoop.

Stand Up peddelen is een geniale watersport voor het hele gezin. De basisuitrusting is als voordelige set beschikbaar, is gemakkelijk te vervoeren en kan 's winters probleemloos opgeborgen worden. Waar wacht je nog op?

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren