14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Beddengoed


Beddengoed - dekbedovertrek, dekbed, hoeslaken & co.

Na een stressvolle dag heb je het 's avonds wel verdiend om in een zacht, knus en comfortabel bed te stappen. Om ervoor te zorgen dat niets je van je welverdiende nachtrust afhoudt, is het de moeite waard om bij je beddengoed voor kwaliteit te gaan. Ook moet het natuurlijk bij het seizoen en bij je persoonlijke voorkeuren passen - en daar verschilt het nog wel eens.

Beddengoed kopen - alles begint met de basisuitrusting

Minimaal een vierseizoenendekbed, overtrekken en een comfortabel kussen heb je nodig om met volle teugen van je bed te kunnen genieten. Verschillende dekens, bijvoorbeeld voor een warme zomer of een koude winter, zijn optioneel. Als je het hele jaar door van koel houdt, kun je gerust afzien van warm beddengoed. Hoe je beddengoed aanvoelt en vooral je jezelf voelt als je eronder ligt, hangt in grote mate van het materiaal af. Bovendien moeten alle overtrekken natuurlijk wel bij de grootte van de kussens en het dekbed passen. Sets zorgen voor een afgestemde optiek, wat bij tweepersoonsbedden natuurlijk min of meer noodzakelijk is, maar ook in vrijgezelle bedden voor een geslaagde esthetiek zorgt.

De verschillende soorten en materialen

Aan de ene kant het textiel, aan de andere kant de verwerking ervan - beiden bepalen hoe warm of koel, zacht of glad de overtrekken aanvoelen. Microvezels gelden als bijzonder fijn en vormstabiel; De vezels hebben bovendien microscopisch kleine luchtkamertjes en poriën waardoor ze vocht aan de ene kant goed absorberen en aan de andere kant voortdurend ventileren. Het elastische materiaal behoudt ook na veelvuldig gebruik betrouwbaar zijn vorm.

Zowel flanel als ook biber tellen tot de warmere overtrekken en worden daarom eigenlijk alleen 's winters gebruikt. Omdat de vezels heel pluizig en robuust zijn, is strijken compleet overbodig - de materialen blijven gewoonlijk mooi glad. Een verkoelend effect daarentegen hebben mako en glanssatijn. Door het gladde oppervlak en het fijne weefsel wordt lucht voortdurend afgevoerd. Mako-satijn wordt bovendien in een bad van natronloog verfijnd waardoor de stof nog resistenter wordt.

Stijl en hoeslaken kiezen

Overtrekken zijn er in rustige koloniale stijl, romantische landhuisstijl of met natuurlijke pasteltinten in Scandinavische stijl. Overtrekken met een zuidelijk of oosters tintje laten meer affiniteit met kleur zien en hebben vaak ook mooie patronen. De kleur van het hoeslaken pas je het beste aan het gekozen overtrek aan. Ook hier is de beslissing niet anders dan bij de overtrekken: (Mako-)satijn is heel glad en koel, dikkere stoffen als biber of flanel verwarmen je in de winter. Vooral bij springveermatrassen, die vanwege de luchtcirculatie nauwelijks warmte opslaan, is warmer beddengoed in de winter het overwegen waard. Hier kun je door ons grote assortiment bladeren en comfortabel online je beddengoed kiezen - natuurlijk thuisbezorgd!

FAQ

Welk beddengoed is geschikt voor allergiepatiënten?

Allergiepatiënten moeten erop letten dat alle overtrekken kookvast zijn - dit betekent dat ze op minstens 60 graden kunnen worden gewassen. Bij deze temperaturen worden de allergene deeltjes en enzymen afgebroken.

Hoe was je beddengoed op de goede manier?

Voor het wassen keer je alle overtrekken binnenste buiten. Ritssluitingen of knopen moeten dichtgemaakt worden. Fijn- en bontwasmiddel zijn aan te bevelen.

Welk beddengoed is het meest geschikt als je nogal zweet 's nachts?

Dan zijn vochtabsorberende stoffen, zoals badstof of jersey katoen, geschikt evenals verkoelend textiel, zoals (mako-)satijn.
Naar boven