Yoghurtmakers

Yoghurtmaker - lekkere en gezonde yoghurt zelf maken

Met een yoghurtmachine kun je je eigen creativiteit thuis de vrije loop laten - en tegelijk je plastic afval reduceren. Dankzij een ongecompliceerde DHZ procedure kun je zelf de yoghurt voor je ontbijt of dessert maken, zoals je dat zelf het lekkerste vindt - met veel of juist weinig ingrediënten. Heel praktisch: Yoghurtmakers kun je feitelijk ook voor andere doeleinden gebruiken, om zelf ijs te maken, bijvoorbeeld, aangezien het principe tot aan de koeling niet anders is.

Wat je moet weten als je een yoghurtmaker wilt aanschaffen

Elektrische yoghurtmakers zijn geen heksenwerk. In tegendeel zelfs, want eigenlijk vraagt het zelfstandig produceren van yoghurt noch veel tijd, noch is het erg lastig. Alles wat je daarvoor nodig hebt, zijn de benodigde ingrediënten en het bijpassende apparaat - dat je hier online kunt uitkiezen en comfortabel thuis kunt laten bezorgen.

Er zijn modellen met en zonder stroomkabel. Als je het apparaat alleen thuis in de keuken wilt gebruiken ligt het voor de hand om een apparaat met kabel te kiezen. Daarnaast onderscheiden de verschillende yoghurtmakers zich qua volume. Je kunt naar keuze kiezen voor simpele vulling van meerdere kleine potjes of werken met een grote pot. Dat laatste vereist dat je de kant en klare yoghurt zelf vult, waarbij je wat flexibeler bent qua smaak.

Op zoek naar een yoghurtmaker: Waar moet je verder nog op letten?

Een yoghurtmaker kan je met verschillende functies ondersteunen en ontlasten. Het betreft bij de productie van yoghurt dan vooral de bereidingstijd. Normaal gesproken duurt het vanaf het vullen van de ingrediënten tot aan de kant en klare yoghurt ongeveer acht tot twaalf uur. Je persoonlijke smaak speelt daarbij natuurlijk een rol want de bereidingstijd bepaalt of de yoghurt nauwelijks zuur of juist zuurder is, en je bepaald daardoor ook de stevigheid zelf. Een ingebouwde timer of uitschakeltechniek is daarbij een voordeel want daarmee kun je de yoghurt eenvoudig gedurende de nacht laten rijpen - het apparaat schakelt zich overeenkomstig de ingestelde tijd dan zelf uit, om de consistentie van de yoghurt niet negatief te beïnvloeden.

Met een hoogwaardige yoghurtmachine lukt je DHZ yoghurt gegarandeerd

Let altijd op de instructies van de fabrikant van je apparaat. Bij de meeste apparaten zijn schalen afgedrukt, die je helpen bij het vullen van de ingrediënten en de rijptijd. Het laatste wordt bijvoorbeeld ook bepaald door het gebruik van volle melk of vetarme melk. Als je bijzonder veel ingrediënten wilt gebruiken, moet je er daarnaast ook op letten dat je houder daar groot genoeg voor is. Kleine apparaten bieden vaak niet de ruimte die je nodig hebt voor veel ingrediënten. Het beste is om direct naar onze selectie kwaliteitsapparatuur te gaan - dan zijn verse, zelfgemaakt yoghurt en ijs al heel wat dichterbij!

FAQ

Hoe maak je een yoghurtmaker schoon?

Let op de instructies van de fabrikant! Uiteraard haal je de stekker van tevoren uit het stopcontact. De meeste apparaten zijn vaatwasserbestendig en kunnen daarom gewoon in de afwasmachine.

Welk formaat yoghurtmaker moet ik kopen?

Voor kleine huishoudens zijn portieglaasjes van 150 tot 200 ml voldoende. Grotere huishoudens kunnen beter kiezen voor grote houders met een volume van een of twee liter - daar passen dan ook gelijk meer ingrediënten in.

Wat heb je nodig om je eigen yoghurt te maken?

Afgezien van het apparaat, eigenlijk alleen yoghurtferment en melk. Daarnaast uiteraard de ingrediënten voor de betreffende smaak die je yoghurt moet hebben.
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren