Helmen

kiezen
Sorteer op
  • Pagina 1 / 10
182 Resultaten voor "Helmen"
Filter en sorteer
  • Pagina 1 / 10
Helmen

Helm kopen - noodzakelijke bescherming voor vele soort van sport

Het maakt niet uit om wat voor sport het gaat: aan sportieve activiteiten deelnemen betekent in de regel ook een groot risico voor ongelukken en blessures. Het wel belangrijkste middel dat een zeer hoge bescherming tegen blijvende schade biedt, is een helm. In onze onlineshop kun je hem voor de meest uiteenlopende soorten sport kopen. Daarnaast bieden wij de helmen voor volwassenen en voor kinderen in talrijke attractieve designs aan. Waarom helmen zo belangrijk zijn, wat ze tot stand brengen en welke criteria je bij de keuze van een passende helm in het oog moet houden, dat stellen we hier voor.

Fietshelmen e.d. - zo goed beschermen de solide hoofdbedekkingen

Specialisten gaan ervan uit dat tot tweederde van de totale energie geëlimineerd kan worden als het door een helm beschermd hoofd bij een ongeluk met een klap neerkomt. Vooral een schedelbreuk en een levensgevaarlijke hersenbloeding zal door het dragen van een helm tegen worden gegaan. Daarom zou geen enkele sportieve activiteit waarbij het gevaar van een schedelblessure dreigt, zonder het gebruik van helmen mogen plaatsvinden. Fataal bij het bewegen in het verkeer is meestal dat er vaak taxatiefouten worden gemaakt. Jouw kind rijdt met de fiets alleen over een vlakke stoep? Alleen al een botsing kan heftige verwondingen veroorzaken. Des te belangrijker is het dat niet alleen volwassenen voor het rijden in het wegverkeer een fietshelm kopen, maar ook een kinderhelm in hun winkelwagentje leggen.

Fietshelm, skate helm of allebei?

De wettelijke eisen die aan een helm voor een fietser of skater worden gesteld zijn in hoge mate identiek. Er is bij beide uitvoeringen echter een significant verschil. Klassieke skate helmen zijn zo geconstrueerd dat ze een groot deel van het achterhoofd bedekken. Dit resulteert in een verhoogd risico bij skaten met het achterhoofd te botsen. Bij het fietsen zou dit risico geringer zijn. In ons assortiment bieden we een grote keuze aan modellen aan die je in een gecombineerde vorm kunt kopen. Je herkent ze eraan dat hun vorm iets boller is dan de eerder wat gestroomlijnde fietshelmen.

Helmen van onverwoestbaar materiaal

Die bij ons verkrijgbare helmen zijn met een solide schaal uitgerust. Kies tussen modellen van het materiaal polycarbonaat die zich met een gering eigen gewicht presenteren en de microshell uitvoering met robuuste EPS-binnenschaal. De helmen zijn zo geconstrueerd dat er frisse lucht aan het hoofd wordt aangevoerd en de hitte onder de helm zich niet ophoopt. Bovendien zijn de helmen zeer stevig en blijken altijd weer begeleiders voor lange duur te zijn.

Cruciaal punt bij de koop van een passende helm - de juiste maat

Helmen kunnen hun beschermde functie alleen effectief laten gelden als het gekozen model de juiste maat heeft. Daarom moet je van tevoren per se de omvang van je hoofd resp. die van jouw kind meten en de geschikte helmmaat uitkiezen. Daarnaast kun je helmen binnen in de schaal naar individueel gebruik instellen. Een kliksluiting resp. draaiwieltje maken het mogelijk. Bij skate- of fietshelmen voor volwassenen of een kinderfietshelm: de bij ons verkrijgbare modellen kun je naar eigen wens verstellen.

Helmen in aantrekkelijk design

Beslis zelf of je met het model van jouw keuze wilt opvallen of dat je de voorkeur geeft aan een bescheiden model? Kies jouw favoriet en bestel hem nu!

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren