14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Hondenmatten voordelig online kopen

Een hondenmat behoort tot de basisuitrusting van een hondenbezitter. Het is ideaal voor onderweg want het biedt je viervoeter warmte. Bovendien beschermt het de meubels in huis. In de auto, op de bank of in de hondenmand, de inzetmogelijkheden variëren. Lees hier wat een kwalitatieve deken kenmerkt en waarop je moet letten wanneer je en hondendeken wilt aanschaffen.

Hondenmat - Wetenswaardigheden & voordelen

Je kunt de deken in de auto leggen en zo je hond warm houden. Onderweg slaapt hij dan comfortabel. De deken geeft je viervoeter daarnaast een gevoel van geborgenheid. Veel honden laten zich graag toedekken op koude dagen. In de hondenmand, die nog wel eens te dun geworden is, wordt hij evengoed graag gebruikt. Uiteindelijk is de mat veelzijdig te gebruiken, bijvoorbeeld:

  • Bank
  • Mand
  • Bed
  • Transportbox
  • Auto
  • Hotelovernachting
  • Op bezoek

Veel hondenbezitter kennen het probleem van hondenhaar, in huis of in de auto, maar al te goed. De deken als vaste rust- of slaapplaats biedt uitkomst. Het is daarnaast ook nog eens decoratief. Een hoogwaardige deken combineert kwaliteit, functionaliteit en optiek. Als de boven- en onderkant verschillen heb je een omkeerbare deken. In principe is het aan te raden de mat in de buurt van het baasje of vrouwtje te leggen want honden zijn kuddedieren.

Hondenmatten - Features & koopcriteria

Als je een knuffeldeken voor je hond wilt aanschaffen moet je wel op het een en ander letten. De deken moet gemaakt zijn van een aangenaam materiaal. De dekens in onze shop zijn gemaakt van zachte polyester pluche. Daar zal de hond zich heel prettig bij voelen en er veilig onder slapen of dommelen. Het is bovendien belangrijk dat de hondenmat gewassen kan worden. Zo kun je hem gemakkelijk reinigen en voor de nodige hygiëne zorgen. De mat moet uiteraard ook groot genoeg zijn. Kies daarbij uit verschillende afmetingen, zoals:

  • 80 x 60 cm
  • 80 x 120 cm

Meet de lengte van je hond en tel daar circa 20 tot 30 cm bij op. Dan heb je de perfecte lengte.

Hondenmat kopen - Welke zal het worden?

Ongeacht of je een behaaglijke deken of een hondenmat zoekt, om je viervoeter meer comfort te geven of om je bekleding te ontzien, het loont zich één van beiden aan te schaffen. Let wel op de geschikte grootte en het optimale materiaal. Fleece is heel geschikt voor een hondendeken. Natuurlijk is die evengoed voor een kat te gebruiken. Een voordeel is de mogelijkheid de deken in de wasmachine te kunnen wassen. Voor honden met gewrichtsproblemen is een orthopedische hondenmand geschikt.

Hondenmat/deken FAQ

Wat zijn de voordelen van een hondendeken?

Thuis of onderweg, een hondendeken zorgt voor een prettige sfeer voor je viervoeter. Ze zijn graag comfortabel. Bovendien ontziet een deken de bekleding en overtrekken van je bank, bed, hondenmat of hondenkleedje.

Waar moet ik bij de aanschaf op letten?

Met zacht fleece zijn de dieren heel comfortabel. Daarnaast moet de hondendeken gewassen kunnen worden. Formaat, dikte en warmte-isolatie zijn andere criteria.

Waar kan ik een hondendeken voor gebruiken?

Net als wij mensen hebben ook honden het graag lekker warm. De hondendeken van fleece materiaal geeft geborgenheid. Het is de optimale accessoire voor in de mand, op de bank, op bed, in de auto en/of in de transportbox. Dankzij de stijlvolle designs is de deken harmonisch in elke ruimte te integreren.
Naar boven