14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Zijluifels

Op het balkon, in de tuin of op het terras, met een zijluifel kun je je privacy beschermen tegen de nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers, maar ook tegen de wind en UV-stralen waardoor je je rondom goed voelt. Het gaat daarbij om zonwering met een brede stoffen baan en een intrekmechanisme. Ze worden ook wel aangeduid met zijscherm. Lees hier hoe handig ze zijn, welke uitvoeringen er zijn en hoe moeiteloos en comfortabel het gebruik is.

Zijluifel - Voordelen en functie

Bescherming tegen inkijk, wind, zon en verblinding is onmisbaar. Het is een ideale oplossing bij verschillende weersomstandigheden en dient als beschermer van je privacy. Een moderne, uitschuifbare zijluifel verfraait je buitenruimte. Het scherm is verborgen in een weerbestendige cassette. Het uitrolbare stoffen scherm beschermt in een handomdraai op 3 manieren. Dankzij het lager op de veeras is het doek van de luifel steeds strak gespannen en verdwijnt door het mechanische zelfsluitende mechanisme. Het is niet meer nodig om moeizaam te zwengelen. Met weinig moeite is de luifel terug in de cassette en beschermd tegen alle weersomstandigheden.

Uittrekbare zijluifels - Verschillende soorten en types

De luifels zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Je kunt ze individueel aan je huis aanpassen. De zijluifel wordt tot de gewenste lengte uitgeschoven en de andere kant wordt in een beugel gehaakt. De uitgeschoven lengte bedraagt bijvoorbeeld drie meter. Bij de Bari Doppio tweezijdige luifel zijn het dan al zes meter. Het voordeel hier is, dat de dubbele doek niet alleen recht, maar naar wens ook in een hoek kan worden geïnstalleerd en je je zitplaats dus aan twee kanten kunt afschermen. Ook de hoogtes variëren, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 160, 180 of 200 centimeter.

De top features van een zijluifel in overzicht

  • Robuuste luifel als bescherming tegen inkijk, zon en wind.
  • Mijn privacy
  • Zelfspannende zonwering door lagering op veeras.
  • Hoogwaardige aluminium cassette beschermt de luifel wanneer hij niet in gebruik is.
  • Inclusief bevestigingsmateriaal

De installatie van de luifel is niet moeilijk. Alles wat je daarvoor nodig hebt is inbegrepen, zoals de cassette, de eindbeugels en het bevestigingsmateriaal. Met de Bari standpalen is een flexibele plaatsing van de luifel mogelijk en hoef je hem niet aan de wand te bevestigen. Daarmee realiseer je een hoge mate van flexibiliteit bij het plaatsen van je luifel.

Zijluifel aanschaffen - Welke zal het worden?

Kies de geschikte lengte van je luifel, die je in de online shop kunt bestellen van hoogwaardig en resistent materiaal en met een hoogwaardige afwerking. Drie meter bieden al een ideale bescherming. Je kunt ook kiezen voor een dubbelzijdige luifel, die je in een hoek kunt monteren om te profiteren van een flexibelere toepassing. Dankzij het automatische oprolmechanisme kun je hem met een enkele handbeweging snel en eenvoudig uitrollen en wanneer je hem niet gebruikt via een veermechanisme weer inrollen. In opgerolde toestand valt de luifel nauwelijks op. De mogelijkheid hem naar wens uit te kunnen trekken en op te kunnen rollen is een groot voordeel tegenover conventionele privacyschermen.

FAQ

Waarom een zijluifel aanschaffen?

Een zijluifel dient als bescherming tegen zon, wind, verblinding en inkijk. Het bestaat uit een stabiele doek dat in een robuuste behuizing wordt bewaard, bij het uittrekken op breedte wordt gebracht en aan een houder wordt bevestigd. Het privacyscherm is uittrekbaar. En in opgerolde toestand is de luifel goed beschermd. Welk model bij je past hangt af van je tuin of balkon.

Hoe werkt een zijluifel?

Een zijscherm is een gespannen en uittrekbare constructie. Het doek bevindt zich in een cassette met veeras. De luifel wordt zijdelings uitgetrokken en aan de tegenoverliggende houder bevestigd. Door de veeras blijft het doek gespannen. Als de luifel niet nodig is, laat je hem gewoon oprollen.

Wat zijn de voordelen van een zijluifel?

Het privacyscherm is uittrekbaar en houdt zonnestralen en lichte windstoten tegen. Je kunt kiezen tussen een enkele of een dubbele luifel waarbij de laatste ook via een hoek kan worden geïnstalleerd. Het bevestigingsmateriaal en de eindbeugels zijn inbegrepen.
Naar boven