14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Voordelige Slow Cooker om lekkere gerechten behoedzaam te bereiden.

Slow Cooking is in de moderne en gezonde keuken een echte trend geworden. Terwijl professionele koks al langer de loftrompet steken over de Slow Cooker, beleven ook steeds meer hobbykoks plezier aan het hedendaagse apparaat. Als ook jij op de rijdende trein wilt springen wat betreft gezondheidsbewuste bereiding van levensmiddelen, hij stopt voor jou in onze webshop. Waar de reis naartoe kan gaan, dat stelt dit slowcooking portret voor.

Wat is een Slow Cooker?

Het gaat hierbij om een compact apparaat dat levensmiddelen behoedzaam gaar laat worden. In een Slow Cooker kun je bijvoorbeeld vlees en groente, maar ook vis verwerken. Door het langzame verhittingsproces blijven de belangrijkste voedingsstoffen in de voedingsmiddelen behouden. Hetzelfde geldt voor de intensiteit van de aroma's die zich met ieder hapje op jouw tong expressief ontvouwen. Voor de rest is voor Slow Cooking nauwelijks voorbereidingstijd nodig. Verklein gewoon alle ingrediënten, trek ze vacuüm in een vacuümzak en doe ze in de pan. Deksel erop, gaartemperatuur en tijd instellen en het kan beginnen! Terwijl de Slow Cooker werkt, kun je je meerdere uren met andere dingen bezighouden. Het apparaat werkt zonder veel te doen geheel zelfstandig. Verkookte groente behoort tot het verleden.

Slow Cooker in verschillende uitvoeringen

De apparaten zijn in talloze afmetingen en met een verschillend volume verkrijgbaar. Terwijl compacte apparaten geschikt zijn voor singles en huishoudens met een paartje, beschikken andere over een capaciteit een heel gezin tot negen personen te verzorgen. Daarnaast verschillen diverse apparaten op het gebied van energie-efficiëntie. Hier is het de moeite waard het vermogen in watt en het energielabel te bekijken. De gaartijden kunnen in verschillend grote stappen worden ingesteld. Bovendien beschikken enkele inzetstukken over een speciale anti-aanbaklaag. Net zo belangrijk zijn features zoals geschiktheid voor de vaatwasser en analoge en digitale displays.

Koopadvies Slow Cooker - hoe je het perfecte model kunt vinden

Wens je een stijlvol exemplaar met een elegant bedieningspaneel voor je keuken, dan ben je met een touchscreen apparaat goed bediend. Voor een onbegrensde roestbescherming kies je idealiter voor een Slow Cooker van roestvrij staal. Wil je de delen in de vaatwasser reinigen, dan is een geschiktheid voor de vaatwasser elementair. Geef je de voorkeur aan het vooraf koken voor de hele week, dan raden we je aan een gezinsapparaat met een volume van max. 7,5 liter te kiezen. Mocht je nog geen vacumeermachine hebben, kies voor het eerste Slow Cooking dan gewoon een praktische Cooker-& vacumeermachine-set.

Slow Cooker FAQ

Hoe lang duurt het bereiden van een maaltijd met een Slow Cooker?

De exacte duur hangt van de gewenste instelling af. De meeste apparaten hebben tussen 4 en 8 uur nodig - in andere gevallen kan het koken wederom tot 12 uur duren.

Voor wie is een Slow Cooker geschikt?

Een dergelijk apparaat is vooral voor gezondheidsbewuste mensen geschikt. Maar ook dan, als grote hoeveelheden te bevoorraden zijn of je een groot aantal gasten denkt te moeten bedienen, vind je in een Slow Cooker belangrijk equipment.

Hoe energie-efficiënt werken Slowcookers?

In het algemeen bespaart een Slow Cooker enegrie ten opzichte van de bereiding in de oven. Bovendien dien je er rekening mee te houden dat je in één klap grotere hoeveelheden kunt bereiden. Zo wordt de gebruikte energie optimaal gebruikt.
Naar boven