Luchtbevochtigers


Luchtbevochtiger aanschaffen

Niet alleen mensen met astma of een allergie leiden onder droge lucht. Met een luchtbevochtiger creëer je een gezond ruimtelijk klimaat. Thuis, op kantoor of in je atelier, een gezond ruimtelijk klimaat is overal belangrijk. Maar hoe functioneert zo'n apparaat en waarin onderscheiden ze zich?

Humidifier - wat zijn de voordelen?

Vooral wanneer we de verwarming aan hebben staan, wordt de lucht droog. Dat heeft zowel op mensen als dieren een negatief effect. De oplossing is een luchtbevochtiger aan te schaffen. Die geeft gecontroleerd water aan de lucht af. Een hogere vochtigheid verbetert het welzijn, de behaaglijkheid en je gezondheid profiteert daarvan. Het apparaat ontspant, bijvoorbeeld, je luchtwegen. Door te weinig luchtvochtigheid, die in het meest ideale geval tussen 45 en 55 procent ligt, drogen de slijmvliezen uit. Ziekteverwekkers kunnen ongestoord in je lichaam terechtkomen. Droge lucht verhoogt het infectierisico op griepvirussen. Een te droog ruimtelijk klimaat bevordert:

 • Prikkelende hoest
 • Jeuk
 • Hoofdpijn
 • Slaapstoornissen

Luchtbevochtiger voor de slaapkamer of andere kamers - verschillende soorten / typen

In onze online shop vindt je verschillende apparaten die een aangenaam klimaat in huis bevorderen, zoals de VapoAir Opal luchtbevochtiger van Klarstein, die de kamerlucht met zeven verschillende standen bevochtigt. Hij is geschikt voor elke gelegenheid want je beslist zelf of hij een koele of warme nevel uitstoot. Bij het bereiken van de ingestelde luchtvochtigheid schakelt het apparaat zichzelf uit of, in het tegenovergestelde geval, weer aan. Dankzij het leddisplay met digitale vochtigheidsweergave heb je altijd alles in zicht.

Een ander bijzonder apparaat is de Monaco luchtbevochtiger, die een fijne waternevel produceert dankzij ultrasone technologie en met een antibacterieel filter stof, bacteriën en schimmel bestrijdt. Zo fungeert het apparaat ook als luchtreiniger. Luchtbevochtiging vermindert de belasting door stof en daardoor de symptomen van allergieën. De ionisator helpt bovendien bij de bestrijding van onaangename luchtjes, zoals sigarettenrook.

Luchtbevochtiger - belangrijke features

Tot de vele nuttige functies en bijzonderheden behoren onder andere:

 • Verschillende standen
 • Automatische modus
 • Nachtmodus
 • Timermodus
 • Aromatische diffuser
 • Touch display
 • Afstandsbediening
 • Waarschuwingslampje automatische uitschakeling bij lege watertank

Welke luchtbevochtiger kies je?

Naar wens kun je dankzij een verwarmingsfunctie ook voor een warme nevel kiezen. De aromatische diffuser geeft de waternevel een geurtje. De bediening van het apparaat is dankzij het touch display en de afstandsbediening eenvoudig en comfortabel. Luchtreinigers zijn zowel bevochtiger als reiniger. Een voordeel is dat alle apparaten heel stijlvol zijn en zich ideaal in elke ruimte invoegen. Afhankelijk van de grootte van de watertank kun je hem voor schillende vertrekken gebruiken. De fabrikanten geven aan voor hoeveel vierkante meter het apparaat geschikt is.

FAQ

Welke voordelen heeft een humidifier?

Een gezonde mate van luchtvochtigheid voorkomt vooral in het warme seizoen de uitdroging van slijmvliezen en ondersteunt het immuunsysteem. Met een goede kamerlucht kun je gezond doorademen. Voor duurzaam gebruik zijn de efficiënte ultrasone vernevelaars geschikt. Het bedrijfsgeluid is nauwelijks waar te nemen.

Hoe werkt een luchtbevochtiger?

Ultrasone verstuivers worden alom veel gebruikt. Het water wordt verneveld in minuscule druppeltjes. Ze hebben een laag energieverbruik. Bij de luchtreinigers vindt daarnaast nog een filtering van, bijvoorbeeld, stof en pollen, plaats.

Welke features zijn praktisch?

Bij verschillende standen van een luchtbevochtiger kun je het ruimtelijke klimaat individueel en op de door jou gewenste waarde afstemmen. Bij automatische apparaten is de luchtvochtigheid te regelen. Een ingebouwde vochtigheidsregelaar meet de waarde voortdurend en past het vermogen aan. Een aanvullend in te schakelen ionisator verandert zuurstofmoleculen in negatieve ionen. Dat vereenvoudigt het filtreren. Met een afstandsbediening kun je het apparaat vanaf de bank aansturen en met een timer de bedrijfstijd bepalen.

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren