Luchtreinigers & Ionisatoren


Luchtreiniger aanschaffen

Vervuiling door huisstof en pollen is niet alleen lelijk, maar ook een voedingsbodem voor bacteriën en kunnen invloed hebben op je gezondheid. Dan is de aanschaf van een luchtreiniger & ionisator niet alleen zinvol voor mensen met een allergie. Hoe de apparaten functioneren, wat de verschillen en welke features er zijn lees je hier.

Luchtreiniger - wat zijn de voordelen?

Stof vindt je in iedere woning, maar wanneer het de overhand krijgt kunnen gezondheidsklachten voorkomen, zoals ademhalingsproblemen. Vooral mensen met een allergie reageren gevoelig op de in huisstof aanwezige allergenen. Luchtreinigers zijn in staat om vuildeeltjes uit de kamerlucht te filtreren. Tot de mogelijke belastingen behoren:

 • Fijn- en huisstof

 • Pollen

 • Schimmelsporen

 • Aerosol dat belast is met virussen

 • Schadelijke partikels van meubels

 • Aldehyde of koolwaterstof

Het primaire doel van een luchtreiniger is de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. Vooral mensen met astma en/of een allergie profiteren daarvan. Je kunt met het apparaat je symptomen verlichten. Ook in omgevingen met een heel sterke luchtbelasting is een luchtfilter absoluut zinvol.

Verschillende typen en soorten luchtreinigers & ionisatoren

Samen met een luchtbevochtiger zijn luchtreinigers & ionisatoren belangrijke wellness- en gezondheidsartikelen. De functiewijze is snel genoeg duidelijk: De apparaten bestaan uit een filtersysteem. Het voorfilter reinigt de kamerlucht van grove partikels, zoals pluis. Een tweede vezelfilter, waarbij het meestal om een uiterst efficiënt HEPA filter gaat, bestrijdt fijnstof, pollen en de kleinste partikels. Het derde element bestaat meestal uit een actief koolfilter. Deze neemt, bijvoorbeeld, luchtjes op.

HEPA reinigers werken met een buitengewoon efficiënt partikelfilter, die schadelijke en minuscule deeltjes en geurtjes effectief verwijdert. HEPA filters leiden de kamerlucht door een fijn netwerk dat schadelijke deeltjes opvangt. Het zijn optimale luchtreinigers tegen stof. Er zijn ook HEPA filters die in staat zijn aerosol en virussen te filteren.

Ionisatoren reinigen de lucht door ionen te verspreiden en aan zwevende stoffen te binden. Schadelijke deeltjes die groter worden en naar de bodem vallen worden door het apparaat aangezogen. Het ozon, dat tijdens het gebruik ontstaat, werkt antibacterieel en doodt veel virussen. Kamers waar gerookt wordt of kinderkamers kun je beter niet met een ionisator reinigen.

Actief koolreinigers, vaak gecombineerd met een HEPA filter, vangen deeltjes op, ook heel kleine, die door een conventioneel filter niet worden gevangen. Ze bestrijden onaangename luchtjes, breken schadelijke gassen af en zijn ideaal voor mensen met allergieën.

Luchtreinigers gebruiken water voor het reinigen van de kamerlucht en het binden van stof.

Luchtreiniger & ionisator aanschaffen - de keuze is aan jou

De apparaten bevrijden de lucht van zelfs de kleinste partikels. Zo is een hygiënische luchtkwaliteit gegarandeerd. Het beschikbare assortiment biedt voor iedereen het passende model. Ideaal is een combinatie van de genoemde apparaten en werkwijzes die de voordelen combineren. Daaronder valt, bijvoorbeeld, de 3-in-1 reiniger met ionisator, ventilator en UV sterilisator of de Vita Pure 5-in-1. Let ook op bijzonder features, zoals:

 • Controlelampjes

 • Verschillende bedrijfsmodi

 • Aanvullend in te schakelen UV sterilisatie, die kiemen en bacteriën met tot wel 97,6 % vermindert

 • Ventilatorfunctie, die de effectiviteit van de luchtreiniging vergroot

 • Statuslampjes

 • Aromatische diffuser

FAQ

Voor wie is een luchtreiniger en ionisator geschikt?

Fijnstofbelasting is problematisch voor ons allemaal, niet alleen voor mensen met astma of een allergie. Daarom is een luchtreiniger, die partikels uit de lucht filtert, voor iedereen zinvol.

Hoe werkt een luchtreiniger?

De apparaten combineren verschillende filtertypen, zoals een voorfilter, een actief koolfilter en een HEPA filter. Vooral het laatstgenoemde filter is buitengewoon effectief en laat zelfs de kleinste partikels niet door.

Waar moet ik bij de aanschaf op letten?

De efficiëntie waarmee het apparaat stof en andere deeltjes verwijdert hangt van het volume van de ruimte af. Voor grotere vertrekken zijn er modellen met een krachtigere filter en ventilator. Controleer de capaciteit en het debiet voordat je er eentje aanschaft.

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren