Tafeltennis Plaat

kiezen
Sorteer op
1 Resultaten voor "Tafeltennis Plaat"
Filter en sorteer

Tafeltennis Plaat


Een tafeltennisplaat - de perfecte verbinding tussen sport en spel

Tafeltennis telt al eeuwig tot een van de meest populaire balsporten, die zowel kinderen als volwassenen stimuleren. Terwijl er vroeger meestal alleen op plaatsen kon worden gespeeld waar een tafeltennistafel aanwezig was, kan vandaag de dag iedereen een plaat aanschaffen en thuis neerleggen.

Indoor of outdoor

Er zijn veel soorten tafeltennisplaten, die verschillend zijn qua materiaal en afmetingen. Wanneer je een tafeltennisblad wilt aanschaffen, moet je van tevoren bedenken waar je die neer wilt leggen. Als de plaat aan weersomstandigheden blootstaat, moet je voor een outdoor model gaan. Deze zijn meestal van melaminehars of aluminium composietpanelen en bestand tegen temperatuurschommelingen en vocht. Daarnaast kunnen ze ook onder een carport of in de garage worden bewaard. Voor binnenshuis wordt meestal spaanplaat gebruikt, dat gevoeliger is voor vocht. Natuurlijk kun je een outdoor plaat ook binnenshuis gebruiken.

Wedstrijd of vrije tijd

Aan wedstrijdplaten worden andere eisen gesteld dan aan vrijetijdsplaten. Het is daarom aan te raden om van tevoren goed te bedenken waarvoor je je tafeltennisplaat wilt gebruiken. Voor wedstrijdtafels zijn bepaalde afmetingen vereist. Vooral de plaatdikte moet minimaal 25 mm zijn om de ITTF-toestemming te krijgen. Voor vrijetijdsgebruik voldoen ook eenvoudigere modellen. Ook de speelkwaliteiten en stuiterkwaliteit zijn afhankelijk van de kwaliteit van de plaat. Hier moet je bij de aanschaf rekening mee houden.

Handige feature - de klapbare tafeltennisplaat

Vaak ontbreekt voldoende ruimte in huis om de tafeltennisplaat voortdurende opgesteld te houden. In dit geval heb je de mogelijkheid om een plaat te kopen, die na het spelen heel eenvoudig ingeklapt en plaatsbesparend opgeborgen kan worden. Klapbare platen zijn evengoed stabiel. Meestal kunnen de pootjes in de hoogte worden aangepast, zodat voldoende stabiliteit kan worden gegarandeerd.

Een tafeltennistafel voor de gezondheid

Tafeltennis is niet alleen leuk, maar het is ook een effectieve sport, die door meer dan 25.000 mensen in Nederland in verenigingsverband wordt gespeeld. Daarbij zijn er ontelbare positieve aspecten, te beginnen met de algehele belasting van alle spieren in het lichaam zonder noemenswaardig risico op verwonding tot aan het versterken van de psychomotoriek, de concentratie en de reflexen. Kinderen kunnen dit alles vanaf jonge leeftijd al heel goed ontwikkelen dankzij tafeltennis. Oudere mensen kunnen ziektes, als alzheimer of dementie, voorkomen daar de coördinatie tussen bewegingsapparaat en hersenen voortdurend op de proef wordt gesteld. Bovendien wordt het cardiovasculaire systeem gesterkt omdat je steeds in beweging bent.

Een ping pong tafel voor de vriendschap

Tafeltennis, dat vaak ook ping pong wordt genoemd, is een fantastische sport om contact te maken, te onderhouden en echte vriendschappen te sluiten. Dit kun je met een eigen plaat ook thuis doen. Nodig je vrienden uit en speel je eigen kleine tafeltennistoernooi. Verschillende spelvormen bieden de mogelijkheid samen of ook met meerdere spelers samen te spelen.

Wist je dat ping pong en tafeltennis eigenlijk niet helemaal hetzelfde zijn? Bij ping pong wordt er anders geteld en er wordt met ping pong batjes gespeeld. Deze zijn in zoverre anders dan de klassieke tafeltennisbatjes, dat ze geen rubberen oppervlak hebben. Er wordt op het blote hout gespeeld, dat soms van schuurpapier is voorzien. Alle spelers hebben daarbij eenzelfde batje. Vanwege de ontbrekende laag hebben de slagen niet zoveel spin en snelheid. Het spel is daardoor eerder gemoedelijker, een lichte ping en pong dus. Maar ongeacht of je ping pong of tafeltennis wilt spelen, je hebt voor beiden een tafeltennisplaat nodig.

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren