14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Clubbell: trendy uitbreiding van de haltertraining

Een clubbell training is de nieuwste rage in de fitnessbranche met geavanceerde concepten voor het trainen van de arm-, schouder-, rug- en handspieren. Een clubbell kopen is slim wanneer je geïnteresseerd bent in een krachttraining, die gekenmerkt wordt door een hoge efficiëntie. Wat is dit voor trainingsapparaat? Waar komt het voornamelijk op aan bij de aanschaf van clubbells? Capital Sports heeft clubbells in verschillende uitvoeringen en biedt daarnaast de antwoorden op deze vragen. Tijd om eens uitgebreid achter de schermen te kijken bij één van de meest populaire sporttrends van vandaag.

Swingkegels & alles behalve een halter

In principe zijn clubbells niet met halters te vergelijken want ze bieden een heel ander soort training. Ze maken een functionele krachttraining mogelijk, die verschillende persoonlijk gestelde doelen combineert. Dit zijn in de eerste plaats kracht, stabiliteit en coördinatie - maar zeker ook een training van het evenwicht en een beter uithoudingsvermogen. Oefeningen met een clubbell zijn min of meer te vergelijken met die van kettlebells.

Clubbells worden voor een herhaalde beweging van de armen bedacht, waarbij de middelpuntvliedende kracht een centrale positie inneemt bij deze manier van trainen. Dit heeft invloed op de spieren van de armen en de gehele torso inclusief schouders, rug en handen. Het doel is om de middelpuntvliedende kracht te gebruiken voor de versterking. Daarom wordt het trainen met clubbells meestal aangenaam, maar desondanks effectief gevonden.

Daarnaast zijn clubbells uitstekend toe te passen bij revalidatie na een ongeval. Tegelijkertijd kunnen ze preventief gebruikt worden, door het ontstaan van letsel via een krachtige spiermassa te voorkomen.

Voor wie een clubbell training in het bijzonder geschikt is

De swingkegels kunnen een deel van de regelmatige work-out van enthousiaste sporters zijn. Een bijzonder grote meerwaarde bieden ze sporters, die clubbells voor de warming up gebruiken. Zwemmers, tennissers, maar ook vechtsporters gebruiken het al duizenden jaren bekende trainingstool graag voor een warming up, voordat ze aan hun eigenlijke training beginnen.

Clubbell kopen: dit zijn de belangrijkste criteria

Bij het selecteren van de geschikte swingclub is het van belang dat de club goed met de hand vast te pakken is. Hij moet aangenaam in de hand liggen, zodat een hoge effectiviteit kan worden bereikt. De hals van de bij Capital Sports verkrijgbare clubbells is licht opgeruwd. Hierdoor verliezen de handen (ook niet als ze nat van het zweet zijn) hun grip niet. De onderkant van de swingclubs is plat, zodat ze op een vlakke ondergrond blijven liggen zonder weg te rollen.

Clubbells van premium kwaliteit online kopen bij Electronic Star

De conventionele clubbells in een nieuw jasje zijn bij Electronic Star in een premium versie verkrijgbaar. Ze zijn volledig van gegoten staal gemaakt, heel massief en liggen daarom uitstekend in de hand. Een tweekleurige poedercoating in blauw en zwart verfijnt de hoogwaardige clubs. Om aan de verschillende eisen van een individuele, functionele training te kunnen voldoen, zijn clubbells in de online shop in verschillende gewichtsklassen beschikbaar. Clubbell beginners kunnen beginnen met een lichter gewicht en zich geleidelijk ontwikkelen richting de hogere gewichtsklassen. Ook combinaties binnen een trainingssessie zijn mogelijk.

Naar boven