14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Broodtrommels - stijlvolle opbergmogelijkheden

De consistentie en versheid van bakkerijproducten beïnvloedt absoluut hun smaak: toch moet je niet noodgedwongen dagelijks je favoriete bakkerij bezoeken als je daarvoor in de plaats in de keuken thuis met een broodtrommel een extra daarvoor ontworpen bewaarmogelijkheid hebt. Zo blijven broodjes, brood en deegwaren knapperig en worden tegen zon, stof e.d. beschermd.

Broodtrommel kopen: welke stijl past bij jou en jouw keuken?

Moet de broodtrommel wit of toch zwart zijn? Liever een kleine vorm of zo, dat er ook een ongesneden brood in past? Met praktische klepdeksel of afneembare kap? Eén ding staat vast: broodtrommels zien er vandaag lang niet meer zo uit als nog twintig of dertig jaar geleden. Ze worden chique blikvanger in de keuken, die net zoveel retro charme als veel karakter ademt. Een kleine broodtrommel is daarbij primair geschikt voor iedereen die daar broodjes en deegwaren in wil opbergen, voor een half brood of een heel brood moet hij daarentegen dienovereenkomstig groter zijn.

Bovendien laten broodtrommels zich uit vele verschillende soorten materiaal vervaardigen. Metalen broodtrommels zijn echte klassiekers, want het robuuste materiaal werkt edel en laat zich relatief flexibel bedrukken. Daarnaast is metaal als materiaal luchtdoorlatend, daarom bevinden zich aan de desbetreffende trommels kleine ventilatieopeningen - slechts zoveel dat het brood en de deegwaren niet compleet gevacumeerd zijn. Alternatieve varianten bestaan bijvoorbeeld uit gemakkelijk te reinigen kunststof, uit keramiek of uit natuurlijk hout. De look van een broodtrommel kun je dus tamelijk exact op de dominerende materialen en grondstoffen in jouw keuken afstemmen om zo een samenhangende look te creëren - of als alternatief met een ander materiaal een attractief contrast te maken.

Waarom is een broodtrommel in wit of zwart een goede keuze?

Van kerststol tot zuurdesembrood met lekkere korst: als bakkerijproducten in een extra daarvoor ontworpen trommel worden bewaard, blijven ze langer vers. De broodtrommel voorkomt het vroegtijdig schimmelen van het bakkerijproduct net zoals hij het aroma beter behoudt. Daar komt bij dat de bakkerijproducten niet zo snel uitdrogen, je moet ze dus niet direct op de dag opmaken waarop je ze hebt gekocht. Daarmee bespaar je op lange termijn zelfs nog geld - en hij ziet er zoals bekend in de keuken ook echt fraai uit.

Waarop moet je letten als je een broodtrommel kopen wilt?

Natuurlijk als eerste op het design en de grootte. Een kleine broodtrommel kan soms slechts een afgesneden stuk brood of enkele broodjes bewaren, een grotere variant biedt plaats aan twee tot drie verschillende broodsoorten. Bovendien moet zowel een grote als een kleine broodtrommel poedercoated en roestvrij zijn, als hij uit metaal bestaat. Een eenvoudige reiniging, soms zelfs in de vaatwasser, is nog een praktisch voordeel. Tegelijkertijd moeten de trommels absoluut ventilatieopeningen of luchtgaatjes hebben, zodat de lucht binnen de trommel nog kan circuleren.

Broodtrommels FAQ

In welke stijl kan ik broodtrommels kopen?

Er zijn modellen in een onvervalste Scandinavische landhuisstijl, in charmante retro-look of bijvoorbeeld in relatief neutrale stijl van kunststof. Jouw persoonlijke smaak beslist!

Is een broodtrommel in wit of zwart zinvol?

Om de bakkerijproducten vers te houden in ieder geval! Bovendien laten neutrale kleuren zoals wit of zwart zich optisch zeer eenvoudig in de keuken of bij andere decoratieve elementen integreren.

Zijn broodtrommels van metaal of hout beter?

Dergelijke van metaal zijn gewoonlijk smaakneutraal en laten zich zeer ongecompliceerd reinigen. Aangezien ze luchtdoorlatend zijn, hebben ze altijd ventilatieopeningen om dat te compenseren. Hout daarentegen transporteert vochtigheid via het materiaal naar buiten.
Naar boven